NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - RSC Koersel  11 - 1  
   
DATUM 25-03-2011  21:20
   
DOELPUNTEN 2’ 1-0 NEJJAR Youssef, 16’ 2-0 HUYUK Mustafa, 16’ 3-0 SALMY Nordin, 18’ 4-0 HUYUK Mustafa, 22’ 5-0 DURIC Semir, 23’ 6-0 HUYUK Mustafa, 24’ 7-0 DURIC Semir, 28’ 8-0 EL OUADI Issam, 29’ 9-0 ACHADOUD Omar, 30’ 10-0 ACHADOUD Omar, 30’ 10-1 GALLUCCI Alessandro, 34’ 11-1 SALMY Nordin 
   
VERSLAG Celtic was op zijn hoede voor de komst van Koersel, dat tot voor gisteren nog geen wedstrijd wist te verliezen in de terugronde en dus terecht een te duchten kandidaat was om scherprechter te spelen in de titelstrijd. Geen geel geschorste doelman Derrti, geen zieke Mignolet en een handvol “halve” spelers deden Koersel eveneens bibberen om niet té zwaar in de boot te gaan voor hun eerste verlies in 2011. En de Celtici beten hun tanden meteen vast in de keel van de bezoekers, wat resulteerde in de opener van Nejjar in de 2’. Koersel leek een beetje aangetast, maar ging in de aanval en treffen jammerlijk de paal. Dàt bleek hét moment voor Celtic om opnieuw te domineren, en hoe ! Koersel werd platgewalst en doelman Leeten kreeg de ene poging na de andere om de oren gesmeten. Toch kon Celtic de marge pas verdubbelen in de 16’, wanneer Huyuk de rebound kan binnen prikken. Slechts een ademhaling later recupereert Salmy de bal en scoort de 3-0. Twee minuten voor de rust kan Celtic de 4-0 scoren via Huyuk. Celtic komt nog aan 2 dijken van kansen voor de koffie en Koersel ziet een bal gered op de doellijn door Bomboi en dus blijft het 4-0 tot aan de rust.

Na de pauze probeert Koersel terug in de partij te komen, maar kijkt al tegen de forfaitcijfers aan als Duric staalhard overhoeks binnen schiet, 5-0. Koersel probeert dan vast te zetten en Celtic breekt een minuutje na de 5-0 uit, speelt Huyuk alleen voor Leeten en de 6-0 gaat paal binnen. De moed zakt als een kaartenhuisje in mekaar bij Koersel en Celtic blijft domineren en imponeren. Als Duric, El Ouadi en Achadoud (2x) scoren is het nog mààr halfweg de 2e helft en staat het 10-0 !!!!!!!!!! Een niet eens overdreven score. Als Gallucci halfweg de 2e helft de eerredder voor Koersel kan netten, gaat Celtic gas terugnemen om geen overbodige kaarten te rapen. En toch scoort het nog één keertje via Salmy tot de uiteindelijke 11-1 eindcijfers voor een kleine 180 toeschouwers ! Of wat een voorbeschouwing in de krant al niet kan teweeg brengen !!!

Een onverhoopte makkelijke en ruime zege tegen een ploeg die nog niet verloor in 2011, je zou ervan gaan dromen…. Ik wens eveneens een hart onder de riem te steken bij de mensen van RSCK, die nu een pijnlijke uppercut kregen bij heldere hemel. Maar kunnen terugvallen op een resem gekwetsten en geschorsten en dus, zich moeten optrekken aan die 19 op 24 die ze nu toch nog steeds knap mogen noemen. Vooral de sportiviteit waarmee ze deze nederlaag achteraf konden bespreken, blijft mij bij.

Belangrijk in de titelstrijd is dat Zolder door hun winst in Ougrée (4-14) opnieuw over het vrije Bocholt springt naar de 2e plaats in het kampioenschap op 5 punten van Celtic. Bocholt wordt terug geplaatst op 6 eenheden. Meeuwen blijft op 8 punten volgen na winst (4-1) tegen Antwerpen. Volgende week maken we de verplaatsing naar Eurosport Bocholt om aldaar in de gloednieuwe sporthal een heuse topmatch te bekampen met Bocholt ! 

TERUG