NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD MFC SI Heusden-Zolder - Real Noorderwijk  10 - 6  (5-1)
   
DATUM 06-05-2011  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Na een moeilijk en vooral wisselvallig seizoen moest Real Noorderwijk naar MFC Heusden-Zolder; één van de revelaties van het voorbij seizoen en lange tijd ongeslagen leider tot ze werden weggetikt in onze thuishal Sporta. Maar vrijdag was Heusden-Zolder de verdiende winnaar in een mooie einde seizoenswedstrijd. De Limburgers eindigen daarmee verrassend maar verdiend op de derde plaats, Real Noorderwijk moet tevreden zijn met een ontgoochelende zesde plaats en alweer geen promotie naar de hoogste afdeling, volgend seizoen ? De bezoekers namen de partij onmiddellijk in handen en konden via Wagemans enkele keren gevaarlijk dreigen. Diezelfde Wagemans maakte er dan ook verdiend 0-1 van. De thuisploeg had het moeilijk maar klom toch via Lucio D'Amires langs zij met een heerlijk pegel in de winkelhaak. Heusden kwam wat meer in de wedstrijd en ook keeper Witvrouwen moest enkele keren uit zijn pijp komen om Noorderwijk voor een achterstand te hoeden. Toen thuisspeler Vanpol van dichtbij slecht uitverdedigen van de Noorderwijkse doelman kon afstraffen werd het 2 – 1 en luttele seconde later deed Di Giambattista hetzelfde, want ook nu ging de bezoekende goalie in de fout en kon werd het zelfs 3 - 1. Noorderwijk, sterk gestart bleek aangeslagen en nog voor ze het goed en wel beseften hingen er op zeer korte tijd opnieuw 2 in het mandje. Vanpol en Walczak brachten de thuisploeg naar een veilige 5 - 1 ruststand. Real deed zichzelf zoals zo vaak dit seizoen de das om, dat moet volgend jaar echt veranderen.

Na rusten kregen we een gretiger Noorderwijk, dat gezien de ruime achterstand onmiddellijk opteerde voor een extra veldspeler. De thuisploeg moest achteruit en keeper Bervoets moest enkele keren gevat tussen komen, maar moest zich 2 maal gewonnen geven op pogingen van Troonbeeckx en Ait Salah (5 – 3). Maar met een vliegende keeper zijn er ook altijd wat gaten en daar profiteerde de thuisploeg van met doelpunten van D'Amires en Vanpol (7 - 3). Real Noorderwijk probeerde nog wel maar dichterbij dan de 8-5 kwam het niet meer. Bij de thuisploeg wisten Martens, Luyten en Walczak nog te scoren en bij de bezoekers zorgden Filip ’t Seyen en nog tweemaal Khalid Ait Salah voor de 10-6 eindstand. Khalid wordt met veertig doelpunten ook de onbetwiste en verdiende topschutter in 2e nationale. Prima transfer.

De Real beloften deden wat ze al het hele seizoen doen, slim voetballen, beste aanval uit de reeks (133 doelpunten) en de op twee na beste verdediging. De 3 – 6 overwinning bij de nummer drie bewijst dat de 2e plaats in de eindstand meer dan verdiend is en met Miguel Bruynseels als de op één na beste schutter in de reeks hebben ze een goudhaantje in de kast zitten.

Real doelpuntenmakers waren Khalid (3), Wagemans (1), T’Seyen (1), Troonbeeckx (1). 

TERUG