NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Eisden-Dorp  6 - 8  (2-2)
   
DATUM 01-02-2008  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Eisden Dorp neemt de drie punten mee naar huis dankzij een uitmuntende doelman Calsius.

Met de komst van Eisden Dorp was Celtic op zijn hoede. Celtic kan nog steeds niet rekenen op de gekwetste Porco, en ook de geel geschorsten Meykens en Lamkharrat zaten nagelbijtend op de tribune.

De wedstrijd begon dan ook vrij gesloten. Beide ploegen kwamen aan enkele halve kansjes en bij de eerste echte kans van Eisden was het raak wanneer Janssen de 0-1 voorbij doelman Sacchini kon schuiven in de 5’. Celtic reageerde met en knappe actie van El Ghamarti langs de zijlijn, die Van Treek aanspeelde. Maar Sonny tikte hem langs de verkeerde kant van de paal. Maar Celtic bleef snedig spelen en in de 9’ punte Rossi de gelijkmaker op het scorebord. Eisden begon opnieuw wat beter te spelen en in de 12’ knalde Staszewski langs en toen ook Vansimpsen allen op Sacchini afstevende geraakte hij niet voorbij een alerte Celtic doelman. Het was Celtic dat op voorsprong kwam nadat Bomboi allen op Calsius afging en opmerkte dat hij net te ver uit zijn doel stond en de bal mooi over hem in doel lobte, 2-1, nog steeds in diezelfde 12’. Vijftiende minuut dan wanneer Bomboi de bal verliest en Antunez alles uit de kan schudde en de meubelen kon redden voor Celtic. Maar Eisden speelde goed mee en Celtic kreeg last van de opgestapelde fouten. Zo kwamen de bezoekers aan een 10m in de 18’. Lens kreeg hem echter niet voorbij een goede Sacchini. Een minuutje later dé uitmuntende kans voor Celtic dan om op voorsprong te komen. Bomboi en Rossi spelen een ingestudeerde hoelschop, maar Calsius had een knappe parade in huis om het doelpunt te voorkomen. En ook nu viel het doelpunt aan de overzijde, wanneer Thijs de bezoekers terug langszij brengt na een solorun en dit net voor de rust.

Na de koffie waren velen nog niet terug in de sporthal wanneer Rossi knap Antunez bediende, die magistraal afwerkte, 3-2. De voorsprong duurde echter niet lang want onmiddellijk na het passeren draaide Vansimpsen zich knap voorbij Bennassar en scoorde in de verste hoek de gelijkmaker opnieuw op het bord. Even later duikt Bomboi opnieuw op voor Calsius, die echter in twee keer zijn doel toch kon vrijhouden. De wedstrijd ging snel op en af Vanderlinden probeerde doelman Sacchini te lobben, maar de thuisdoelman keepte meer dan behoorlijk en tikte de bal in hoekschop. Een minuutje later deed Rossi hetzelfde, maar de deklat behoedde de bezoekers van een achterstand. In de 27’ dan maakte doelman Sacchini een domme fout op een lange bal van Eisden en Thijs zette de strafschop feilloos om. Dezelfde speelminuut kon Van Treek een open kans niet verzilveren. Het waren de bezoekers die opnieuw via Janssen konden scoren, 3-5. Celtic was ondanks de vele beloftenspelers niet van slag en ging vol overgave terug op zoek naar de aansluiter. In de 30’ kregen bijgevolg nog een sublieme actie van Bomboi op El Ghamarti, maar Calsius speelde een schitterende partij en redde opnieuw. Een minuutje later kan Bennassar dan toch de aansluiter scoren, 4-5. Het niveau van de partij daalde echter onder het vriespunt, net zoals de wedstrijdleiding overigens. Brahim Karkaje werd door ref Bosmans in de tribune verwezen na een zoveelste betwistbare fout, terwijl Guy Beckers tot twee keer toe de reclame panelen ongestraft tegen de vlakte mocht kegelen. Ook de tweede gele kaart voor El Ghamarti was zéér onterecht, maarja ref Schellens floot dan ook de hele partij naar de vaantjes. Flagrant hierbij was dat enkel Celtic werd bestraft voor protest, terwijl Eisden Dorp dit ongestraft mocht doen. Hunprotest was zeker niet minder dan dat van de thuisploeg. Maar goed Eisden Dorp bleef net iets meer bij de zaak en scoorde met een man-meer situatie via Staszewski, 4-6. Toen ook hulpcoach (zonder iets te zeggen) ook naar de tribune werd verwezen, koos Celtic voor de vliegende doelman, in de naam van Vincenzo Rossi. Hij zorgde in de 36’ voor de 5-6. Maar in diezelfde minuut onderschepte Lens de bal en scoorde vanop de eigen speelhelft. Als een minuutje later Antunez slecht inspeelt, onderschepte Lens opnieuw de bal en scoorde de 5-8. Celtic vocht met de macht der wanhoop en in de 38’ scoorde opnieuw Rossi via een afgeweken bal de 6-8. Celtic wilde nog wel, maar was onmachtig om de 2 doelpunten achterstand weg te werken, in tegendeel tot vorige week.

Een spijtig verlies, maar niet geheel onverdiend, misschien. Maar de arbitrage was écht niet goed en vooral ref Schellens floot de match naar de haaien. De wedstrijd was vooral de eerste helft de moeite om naar te kijken, maar de herneming was niet echt van hoogstaande kwaliteit. Ik ga niet zeggen dat bij het uitdelen van gele kaarten voor Celtic geheel onterecht waren, maar als Celtic ze kreeg, mocht Eisden ze ook gekregen hebben. Want hun protest was vaak de evenknie aan die van Celtic............ Het ergste van alles is dat dat protest dan vaak ook nog eens terecht was, waarbij nogmaals de ondermaatse prestaties van de antwerpse scheidsrechters worden vermeld.

Met sportieve groeten,

Frank Claes, zvk Celtic Houthalen '94 

TERUG