NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - RP Ans  4 - 3  (0-1)
   
DATUM 28-09-2007  21:15
   
DOELPUNTEN 0-1 3’ Dessart Steve, 1-1 25’ Bennassar Fouad, 1-2 28’ Dessart Steve, 1-3 32’ Dessart Steve, 2-3 36’ El Haoual Jamalle, 3-3 38’ Porco Sandro, 4-3 40’ El Haoual Jamalle (10m) 
   
VERSLAG Met de juiste mentaliteit het haast gezonken schip op het droge getrokken !!!

Gisteren avond kwam het tot nog toe ongeslagen R.P. Ans op bezoek. Ans, mét de altijd gevaarlijke Dessart en de altijd rumoerige coach Koussantas bleek zowel de betere ploeg in het duel tegen Mechelen als op verplaatsing naar Ekeren, U weet wel .... Bij Celtic ontbrak de geel geschorste kapitein Rossi op het appél, en coach Verraa deed dan ook beroep op de rots in de branding Fouad Bennassar.

De wedstrijd begon met een verkenningsronde die al in de 3' werd teniet gedaan door een omhaal doelpunt van Steve Dessart. Een mooi ingespeelde bal nam hij aan op de borst en deed een knappe omhaal, en pegelde de bal onhoudbaar voorbij doelman Sacchini. Celtic was meteen wakker en kreeg vanaf dan ook al het veldoverwicht, zowel in balbezit als uitgespeelde kansen. Maar aanvankelijk leek het niet echt te lukken voor Celtic dat tot 3x toe alleen voor doelman Dangleur kwam, maar telkenmale niet wisten af te werken. Houthalen speelde Ans van het kastje naar de muur, maar de afwerking ontbrak er nog aan. Ans kwam nog welgeteld aan één halve kans, maar Porco bleek nipt snel genoeg terug om Dessart van de 0-2 te houden.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met opnieuw Celtic dat alle overwicht had. Maar ook nu wilde het aanvankelijk niet lukken. Het was wachten tot in de 25', toen jawel, onze rots in de branding Bennassar knap aangespeeld werd door de zéér bedrijvige Lamkharrat en in één knappe draaibeweging de bal echter onortodox voorbij doelman Dangleur kreeg. En Celtic zou vertrokken zijn, maar de naïviteit van Celtic zorgde ervoor dat Ans gevaarlijker kon tegenprikken. En vooral in die tegenaanval leek Dessart de juiste afwerking gevonden te hebben. Want hij scoorde in de 28' en de 32' Ans op een 1-3 voorsprong. Celtic bleef er echter in geloven want het veldoverwicht en de kansen bleven zich opstapelen. Ans goalie Dangleur redde lang de meubelen. Maar in de 36' moest Brahim Oizaz scoren, twijfelde te lang, speelde Lamkharrat aan die nog net de bal bij El Haoual kreeg gepunt. Jamal knalde gekruisd de aansluitingstreffer overhoeks binnen. Ook de foutenlast werd nu belangrijk en vooral tweede ref Bawin bleef niet echt bepaald onpartijdig in zijn beslissingen, waardoor beide ploegen op 5 blauwe kaart stonden. Een eerste keer werd de vinnige Lamkharrat onderuit gemaaid en kapitein El Haoual besloot zijn 10m op doelman Dangleur. In de rebound onderschepte Porco echter de bal uit de voeten van Storoj, speelde een één-tweetje knap uit met Oizaz en puntte Celtic langszij op 2' voor tijd. En de wedstrijd werd bitsiger langs beide kanten, maar Houthalen liet de domme fouten achterwege en Ans sterkhouder Storoj pakte de bal met de hand in de allerlaatste minuut, doch ref Bawin, die er met zijn neus op stond, hield zijn adem in. Volgende spelfase onderschept Bomboi de bal en die wordt neergemaaid, doch opnieuw houdt ref. Bawin de adem in, alsof hij een 3-3 wel zag zitten. Gelukkig overrulde ref. Wathelet hem in zijn beslissing en gaf met nog 24" op de klok opnieuw een 10m aan Celtic. Opnieuw nam kapitein El Haoual zijn verantwoordelijkheid en nu scoorde hij wél, waardoor Celtic al bij al toch nog de 3pt thuishield. Maar het moet gezegd, ondanks Bawin en dankzij de juiste mentaliteit en peptalk op de plein kregen de Celtic spelers het tij gekeerd in een onvervalste thriller, zoals noch Shakespeare, noch Bruckheimer hem ooit zal kunnen verfilmen. En dàt is een verdienste van héél de ploeg...... ook diegenen die minder aan spelen toekwamen. En met een 9 op 12 mogen we spreken van een knappe seizoensstart.

Hét tofste moment gebeurde echter opnieuw na het sportieve, toen in de kantine de ploeg als een hecht team aan mekaar hing. Enkele anekdotes wil ik U niet laten ontgaan.

Coach Verraa : "Het was voor mij heel moeilijk in het begin, maar de ploeg is super en misschien mag mijn inbreng dan miniem zijn. Het is echt super wat de jongens vandaag hebben getoond."
Sportief Verantwoordelijke Eddy Martens : "Nog nooit heeft Celtic zo een sterke ploeg gehad. Als we deze ingesteldheid kunnen blijven behouden, zouden we nog heel ver kunnen geraken."
Coach Koussantas (Ans) tegen ref. Bawin : "Die aan de tafel heeft minuten gepikt van ons en jullie hebben dat niet gezien !!!"
Tijdswaarnemer Lecoq (Ans) tegen coach Koussantas : "Niet waar, maar het is niet simpel in zo'n wedstrijd alles zonder fout uit te voeren."
Ans-speler Dessart : "De timing mocht dan wel niet helemaal stipt zijn verlopen, ik geloof echter niet dat dat met opzet gebeurde."
Celtic-speler Rossi tegen materiaalmeester Delvaux : " Hey Boldie, Konaktex heeft verloren....... We staan eerste !!!!"
Celtic-speler Lamkharrat tegen de garçon : "Geef mij maar 2 pinten als Wim er ene geeft, want die kent mij héél goed...."
Celtic-speler Oizaz: "Ik was zo blij dat die 1-2 met Porco knap werd afgeond. Dit bewijst dat we als ploeg iets kunnen betekenen." 

TERUG