NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ASP Zanetti ALA Herstal  7 - 5  (1-3)
   
DATUM 11-04-2008  21:15
   
DOELPUNTEN 1-0 PORCO SANDRO, 1-1 RICHARD JONATHAN, 1-2 CUSUMANO ROMVALD, 1-3 RICHARD JONATHAN, 2-3 PORCO SANDRO, 2-4 NICOLAS JEAN, 3-4 PORCO SANDRO, 4-4 ROSSI VINCENZO, 5-4 LAMKHARRAT RACHID, 6-4 PORCO SANDRO, 7-4 PORCO SANDRO, 7-5 SOUGNEZ PIERRE 
   
VERSLAG Celtic zet in sublieme tweede helft scheve situatie recht !

Gisteren kregen we Zanetti Herstal op bezoek. Celtic haalde nog niet ťťn luttel puntje tegen dit Herstal in de drie voorgaande wedstrijden. Mar dat het tij ťťn keer eens moest keren wist iedereen, want de groep behield het volste vertrouwen van het bestuur in de race naar het behoud. Opnieuw was iedereen fit en er waren ook geen geel geschorsten, zodanig dat de hele spelersgroep er klaar voor was.

In de eerste helft begon Celtic afwachtend, maar speelde het vaak opnieuw mooie kansjes bij mekaar. Herstal dat vooral onder impuls van de sterke kapitein Sougnez en de zeer sterk spelende Richard kwam opzetten, zag een alerte Sacchini bij Celtic in doel staan. Na dat aftastende werk zorgde Porco voor de 1-0, na een overhoeks schot op doel. Herstal drukte net iets meer hun stempel, vooral in de duels. Het was ook niet onder de indruk van Celtics voorsprong en zou na de gevleide 1-1 van Richard heel snel en heel kwiek de 1-2 scoren via Cusumano, waarbij Bennassar de snelheid van uitvoeren niet kon volgen. Celtic bleek niet aangedaan hiervan en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar opnieuw bleek het duveltje niet verwerkt, want ook nu werden de gecreeŽrde kansen niet koelbloedig afgewerkt door Celtic. Het zou in tegenstelling tot wat de wedstrijd vertoonde, opnieuw Herstal zijn dat via Richard de 1-3 op het scorebord zette na een knap uitgespeelde aanval. Celtic had het even moeilijk, maar zou dan toch via Porco opnieuw aansluiten op anderhalve minuut voor affluiten. Maar drie seconden voor de rust dekte Antunez niet kort genoeg op Nicolas die magistraal de bal in de winkelhaak liet verdwijnen en zo de thuisploeg met een wrang gevoel de kleedkamers in stuurde.

Maar Celtic kwam gebeten terug uit de kleedkamer en nu zorgde Celtic eventjes ervoor dat Herstal niet goed meer wist van welk hout pijlen maken. Porco ronde een mooie aanval af en zorgde met zijn hattrick opnieuw voor de aansluiting, 3-4. In diezelfde speelminuut probeerde hij doelman David te verschalken met een hakje, maar David kon niet zijn doel vrijhouden. Maar Celtic speelde nu een veel hoger tempo en kapitein Rossi zorgde dan toch voor de verdiende aansluitingstreffer met een punter van formaat. Celtic was nu veruit de betere ploeg en een sublieme aanval werd in eerste instantie net niet afgerond door Bomboi, maarde aanstormende Lamkharrat knalde Celtic in de rebound toch op voorsprong, nadat Herstal de fase daarvoor met drie alleen op doelman Sacchini afgingen, maar niet konden afwerken. Celtic tikte nu Herstal van het kastje naar de muur en dť mooiste goal kwam nu van Porco die de aanval van ťťntijdsvoetbal mooi in doel legde. Geen egoisme meer in de ploeg en met liep ook zonder bal gisteren, zodanig dat het balletje dan vlot rondging en Herstal had hierop echt geen antwoord meer. Celtic zou zijn voorsprong nog vergroot zien na een doelpunt van Porco, die daarmee de topschutterslijst opnieuw mee aanvoert samen met Bomboi. Van een comeback gesproken! Herstal speelde dan met vuur door met vliegende doelman te spelen. Maar nu was het Meykens die op zijn best was en desnoods alle ballen wegkegelde. Maar toch kwam Herstal nog tot scoren via sterkhouder Sougnez. Maar meer dan die ene kans en ditto doelpunt kwamen de bezoekers niet meer.

Celtic is nu mathematisch zeker van het behoud en eindelijk speelden onze jongens nog eens niet alleen een degelijke partij, maar werkten ze ook nog eens af naar behoren. Proficiat mannen!

Met sportieve groeten,

Frank Claes, vzw Celtic Houthalen '94 

TERUG