NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Kaya's Beringen - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 2  (0-1)
   
DATUM 21-03-2008  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Goed Celtic vergeet eerste helft de kansen af te maken en krijgt het deksel op de neus !!!

Met de reis naar Kaya's Beringen komt vooral de monsterscore van in de heenronde terug naar boven, u weet wel 11-14. Celtic wilde ook voor het eerst niet afgaan gelijk een gieter zoals de afgelopen edities. Celtic was gebrand op een goed resultaat, want na het debacle in Zonhoven hadden onze jongens wel wat recht te zetten. Een extra dimensie is het gegeven dat heel wat ex-Celtic spelers nu bij Kaya's Beringen aan de slag zijn. Bij Celtic ontbrak niemand op het appl.

De wedstrijd begon aftastend met 2 ploegen die elkaar wat zaten af te tasten. Bij de eerste echte kans voor Celtic was het meteen raak. Een lange bal van Sacchini werdmet het hoofd achteruit gekopt door Rossi over doelman Steegmans en 0-1 in de 4'. Kaya's bleek wat aangeslagen, want Celtic trok meteen het laken naar zich toe. In de 6' moest Steegmans alles uit de kast halen om een goed schot van Porco uit doel te houden en een minuutje later had hij zelfs 2 pogingen nodig om Rossi zijn schot te pareren. In de 8' wordt Lamkharrat alleen voor doel aangespeeld door Bennassar, maar Rachid vergeet af te werken. Het is wachten tot in de 10' alvorens de thuisploeg aan een eerste echte kans geraakt. Salmy schiet en Sacchini pareert met de voet.Celtic blijft ehter de betere ploeg in die eerste helft en zo rusht kapitein Rossi in de 13' alleen op doel af en wordt foutief afgestopt door Steegmans, die goed wegkomt met een gele kaart. Het is wl strafschop en die wordt matig getrapt door Meykens en goed gepareert door Steegmans. Een eerste kans op de 0-2 wordt dus gemist. Maar Celtic is niet aangeslagen en in de 14' speelt Meykens knap in op Bennassar maar die komt net niet aan de 2e paal tot scoren. even later geeft Celtic de bal weg door een uitbal in de voeten van Salmy te spelen. Een goede Sacchini was nodig om de thuisploeg niet op gelijke hoogte te laten komen. De thuisploeg komt dan ook beter in de wedstrijd en in de 17' krijgt een d uitgesproken kans op de gelijkmaker, maar zowel Yasar Kaya als Allaitin Kaya komen enkele schoenmaten te kort om te scoren. Maar de Celtic de betere ploeg was wordt bewezen door de foutenlast. In de 18' komt Celtic zo aan een eerste 10m, maar ook nu houdt een goede Steegmans zijn netten stil. Nochthans was de 10m niet onaardig getrapt door Meykens. In dezelfde minuut pareert Steegmans een gekraakt schot van Porco, maar moet Kaya's een tweede 10m toestaan. Deze wordt nu genomen door Porco, maar opnieuw houdt en sterke Steegmans de score op 0-1. Net voor affluiten komt Salmy opnieuw oog in oog met Sacchini, maar ook die stond sterk te keepen en hield de 0-1 op het scorebord tot aan de rust.

Na de rust bleek Kaya's scherper uit de kleedkamers gekomen want in de eerste minuut treft Nelis de paal na een uitgespeelde kans. Celtic meteen wakker en ook Bennassar mist voor open doel. Hij trapt net over. Celtc blijft zoeken naar een tweede goal, maar verkijkt zich op een lange bal van Steegmans op Salmy die nu Sacchini wl verschalkt en de bordjes op 1-1 hangt in de 22'. Celtic was nog steeds niet aangeslagen en bleef goed voetballen, maar in de 25' countert de thuisploeg opnieuw via Salmy, die opnieuw oog in oog komt te staan met Sacchini maar naast trapt. En hde wedstrijd ging nu sneller op en neer met kansjes aan beide kanten, maar ook 2 subliem keepende doelmannen. Zo wordt Rossi lekker aangespeeld aan de 2e paal, maar ook zijn controle was niet 100%. In de 31' speelt diezelfde Rossi Lamkharrat aan en ook hij mist onbegrijpelijk de kans op de 1-2. In de 34' krijgen een mooi uitgespeelde kans voor Celtic. Lamkharrat werkt nu wel behoorlijk af, maar Steegmans pareert met de voet. In de 35' breekt Nelis uit laangs de lijn, Antunes probeert nog het schot te pareren, maar Nelis blijft voor een keertje ijzig kalm, kapt antunes uit en verrast doelman Sacchini door met rechts de bal netjes in doel te trappen en zo Kaya's gevleid op 2-1 te brengen. Dus in plaatsvan 1-2 werd het 2-1. In de 36' pokert coach Karkaje vanop de tribune dan met Rossi als vliegende doelman. Een dubbeltje op zijn kant dus. En zo onderschept Yasar Kaya in de 37' de bal en trapt vanop eigen helft de 3-1 op het bord. Maar Celtic blijft ervoor gaan en in de 38' scoort Lamkharrat dan eindelijk toch de 3-2. En de spanning blijft stijgen, want Porco knalt haast de gelijkmaker in doel, maar een sublieme reflex van Steegmans voorkwam wat Celtic verdiende, namelijk een punt. Zo onderschept Salmy in de klutst de bal van Rossi en trapt met het nodige geluk Celtic puntenloos naar huis in de 39', 4-2. Porco mist nog de aansluitingstreffer aan de 2e paal, maar het kwaad was al geschied.

Celtic reist alzo onverdiend puntenloos naar huis. Kaya's was net ietsje snugger in de afwerking en ook coach Webers deed een onsportieve zet door een aanval met 3 tegen 1 van Celtic af te breken door het plein op te springen waardoor Celtic verhinderd werd de gelijkmaker te scoren. Een onsportieve zet, die in mijn ogen serieus mag bestraft worden. Mr achteraf bekeken heeft hij mede ervoor gezorgd dat de drie punten in Beringen bleven. Laten we het daar maar niet op steken, want ik heb een goede match gezien van onze jongen en dat alleen al heeft me deugd gedaan. Want als we met die beleving en ingesteldheid blijven voetballen, scoren we nog wel wat puntjes, want laat ons eerlijk zijn. We komen niet elke week een sublieme Brendan Steegmans tegen in doel bij de tegenstrever h.

Met sportieve groeten,

Frank Claes, zvk Celtic Houthalen '94 

TERUG