NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Espoirs Turcs Herstal - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 3  (1-1)
   
DATUM 04-04-2008  21:45
   
DOELPUNTEN 3’ 0-1 Meykens Kristof, 8’ 1-1 Yilmaz Ertugrul, 27’ 2-1 Trickels Frederic, 27’ 2-2 Meykens Kristof, 32’ 3-2 Bennassar Fouad (owngoal), 39’ 4-2 Saidi Badr, 40’ 5-2 Saidi Badr, 40’ 5-3 Porco Sandro 
   
VERSLAG Matig Celtic vergeet opnieuw de kansen af te maken en krijgt opnieuw het deksel op de neus !!!

Met de reis naar Herstal wisten we dat we een te duchten tegenstander te verduren kregen als we de wedstrijd uit de heen ronde memoriseren. Daarbij kwam nog eens dat kapitein Vincenzo Rossi geel geschorst aan de kant bleef. Coach Karkaje nam Steve Brondel en Sonny Van Treek mee vanuit de beloftengroep.

De eerste helft was nog maar goed begonnen of Sandro Porco schoot de bal rakelings voor langs. Celtic begon dus goed aan de match. Ook Herstal deed dat, want Trickels knalde de bal over doel een minuutje later. Derde minuut dan wanneer Meykens vanuit de tweede lijn knalde. Doelman Berber zag de bal niet komen en de 0-1 stond op het bord. Celtic leek vertrokken, want een minuut later speelde diezelfde Meykens knap in op Porco, maar die devieerde de bal opnieuw rakelings voor langs. In de achtste minuut zette Antunez een knappe 1/2 op met Bomboi, maar Antunez knalde tegen de lat. In de counter die Herstal daarop in mekaar staklegde Yilmaz in een 3-tegen-1 situatie de 1-1 binnen. Onverwacht, maar hét keerpunt in de eerste helft, want Herstal werkte af aan 80%. En dat is het wat er schort aan Celtic de laatste weken, de afwerking. Herstal kwam dus ook beter in de match en in de twaalfde minuut schoot Trickels voor langs, en nog adem later pareerde Sacchini, opnieuw in goede doen gisteren een goed schot van Derwael. In de dertiende minuut komt Antunez dan oog in oog met Berber, maar Michael twijfelt té lang en weg kans. Twee minuten voorr rust dom balverlies van Meykens en Nelles knalt tegen de paal. Celtic komt goed weg en als Bomboi even voor affluiten mist aan de tweede paal, komt Herstal dan weer goed weg. De 1-1 ruststand was meteen gezet.

Na de rust kwam de wedstrijd terug langzaam op gang en hoe langer hoe meer begon Celtic op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. In de 25' Speelt Porco Bennassar aan, maar nu bleek de reflex van Berber voldoende om de bal uit doel te houden. Een minuutje later wordt Porco dan weer knap aangespeeld door Bennassar, maar ook nu bleef de bal steken onder het achterwerk van Berber en werd Celtic gehouden van een verdiende tweede treffer. De spreekwoordelijke deksel zou opnieuw op Celtics neus belanden, want in een zeer mooi uitgespeelde counter scoorde Trickels de 2-1 in de 27'. Kopjes naar beneden zou je denken, maar nog voor debal goed en wel terug in het spel werd getrapt, pegelde Meykens opnieuw de gelijkmaker overhoeks binnen vanuit de 2e lijn. In de 28' komt Bennassar, ook weer een verdienstelijke partij van hem, dan weer alleen voor doel, maar ook voor hem is afwerken niet zijn beste eigenschap. In de 32' wordt Lamkharrat knap aangespeeld door Bomboi, maar Rachid besloot over. De daarop volgende actie werd de bal knap voorgezet door Saidi, Trickels trapt over de bal en Bennassar schuift de bal in eigen doel, 3-2. Een pinuut later punte Van Treek de bal in het zijnet en nog een minuut later probeerde Bennassar de bal vanuit een moeilijke hoek binnen te schieten, waarbij Berber met zeer veel geluk de bal uit doel kon deviëren met de hand. Celtic coahc ging dan opnieuw met vliegende doelman spelen in naam van Meykens, maar dat deed Celtic niet goed. Er werd niet gespeeld zoals dat hoort met een vliegende doelman en twee keer kon Herstal daarvan profiteren om de score via Saidi op te drijven tot 5-2. Slechts op het eindsignaal kon Porco de bal over Berber in doel lobben en legde hij de 5-3 eindscore op het bord.

Met sportieve groeten,

Frank Claes, vzw Celtic Houthalen '94 

TERUG