NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD REAL NOORDERWIJK - HALLE-GOOIK  1-4 (0-1)
   
DATUM 01-05-2015 
   
DOELPUNTEN 14’49’’ Dujacquier 0-1, 37’24’’ Albadalejo 0-2, 37’58’’ Chaibai 1-2 (own-goal), 39’04’’ Dujacquier 1-3, 39’44’’ Dujacquier 1-4 
   
VERSLAG FP Halle-Gooik heeft de eerste Beker van België Futsal uit zijn geschiedenis gewonnen na een 1-4 overwinning tegen Noorderwijk.
Valentin Dujacquier scoorde drie van de vier doelpunten. In een goed gevuld Tolhuis te Gent, begon deze finale op een hoog tempo.

Aan spektakel geen gebrek. Toch was het lang wachten op het eerste doelpunt. Valentin Dujacquier opende uiteindelijk de score op vijf minuten van de rust toen zijn voorzet-schot vanop rechts in het doel van David Morant verdween.
Halle-Gooik ging rusten met deze 0-1 voorsprong.

Bij aanvang van de tweede helft verhoogden de spelers van Halle-Gooik de druk om hun voorsprong te verdubbelen, maar David Morant, de doelman van Noorderwijk, keepte attent. Noorderwijk kwam echter beter en beter in de wedstrijd en versierde enkele goede doelkansen. Antoine Mageren liet zich echter evenmin verrassen en had het nodige geluk toen een schot op de deklat strandde.
Halle-Gooik begon te plooien, maar brak niet en op minder dan drie minuten van het eindsignaal scoorde Hector Albadalejo de 0-2 op de tegenaanval. De wedstrijd leek gespeeld, maar Noorderwijk dacht hier duidelijk anders over door met een vliegende doelman te spelen.

De Antwerpenaren kwamen snel terug tot 1-2 na een afstandschot dat door Karim Chaibai in zijn eigen doel werd verlengd.
Alles leek nog mogelijk, maar opnieuw Valentin Dujacquier scoorde nog twee doelpunten in het absolute slot van de wedstrijd. Zijn team wint zo een eerste Beker van België.

De finale van de U23 werd gewonnen door Dolce Vita Morlanwelz dat Real Noorderwijk versloeg met 4-2.
De late beslissing kwam er - nadat MLZ met 2-0 leidde en Noorderwijk was terug gekomen tot 2-2 - door doelpunten van Duray en Zanca

Wedstrijdgegevens
Real Noorderwijk: Morant (GK), Abderrahim, Scheerens (C.), A. Kherouach, El Kharroubi, Salah, Zerouali, Aït Ikkou, Bouyakoubi, Van Bael, Lambaerts (GK), H. Kherouach
Coach: Bart Schapmans

FP Halle-Gooik: Van Aeken (GK), Dujacquier, Reda Dahbi, Chaibai, Adnane, Albadalejo, Neukermans, Hermans, Rahou, Vandevelde, Teixeira (C.), Mageren (GK)
Coach: André Vanderlei

Gele kaarten: 9’22’’ Dujacquier, 34’44’’ Zerouali, 34’58’’ A. Kherouach, 37’24’’, 38’54’’ Albadalejo, 38’54’’ Salah 

TERUG