NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD Academy Futsal Montigny-Auvelais - Real Elmos Herentals  6-9 
   
DATUM 03-12-2021 
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG In de beker stond de 1/16 finale op het programma en Herentals stond, net als vorige vrijdagavond voor een verre verplaatsing van opnieuw 145 km naar Auvelais, een deelgemeente van Sambreville. Mooie toeristische streek maar daar kwamen de sjotters van coach Yves Heremans niet voor. De thuisploeg speelt in 2e nationale ergens halverwege en keek uit naar de komst van de eerste klasser. Corona zorgt echter ook in WalloniŽ voor lege banken en kantines. Kobe Vrancken, het jonge Real talent stond in de basisvijf, alweer een stap vooruit in zijn carriŤre. Real klom 0 - 1 voor via Chadli met een lobje over de doelman maar werd snel bijgebeend door de thuisploeg 1-1 en het blijft een boeiend spannend duel. Chadli en Dahmani krijgen kansen maar ook de bezoekers doen vrolijk mee en keeper Morad Talhaoui moet redding brengen en Montigny trapt nog eens op de paal. Minuut 18 knap uitgevoerde actie, Dahmani op Ali , diagonaal op zijn broer Bilal, ťťn twee met El Fashi en Bouri zorgt voor de 1-2. Maar de reactie van de thuisploeg volgt onmiddellijk 2-2 na een afgeweken bal, meteen ook de ruststand.

Direct na de pauze pijnlijk balverlies bij Real Elmos en 3-2.De bezoekers steken nu toch een tandje bij en via goals van El Attabi en Chadli gaat het naar 3-4. Vrancken met een knappe pas op El Fashi, net naast. Auvelais wil niet plooien en komt twaalf minuten voor het einde op 4-4. Geen paniek echter, El Attabi en Chadli zorgen voor 4-5 en 4-6. Auvelais komt alleen voor de bezoekende goal maar doelman Morad redt subliem. In de 34e min begaat de thuisdoelman een flagrante fout op Kobe Vrancken maar tot ieders verbazing krijgt Real Elmos geen strafschop. Laatste minuten en de thuisploeg gaat met een vliegende keeper spelen en dat lukt 5-6, wat een spanning en daar is toch wel de 6-6 zeker, twee minuten voor het einde, thuisspeler Boutgmi met zijn derde van de avond. Slecht voor den tikker.... de verbinding met Auvelais lijkt verbroken....maar El Fashi zorgt voor de 6-7 en Chadli maakt de 6-8 en 6-9 en het wordt zelfs nog 6 - 10. Duidelijke overwinning in de cijfers, minder op het veld. Volgende week, als het God en Corona belieft speelt Herentals zijn laatste match van 2021 in Eisden, mits een overwinning staan de Elmos boys op een vierde plaats.

Ook door ook vermelden dat ook de beloften van Herentals hun wedstrijd wonnen en dus eveneens een bekerronde verder gaan, dat vernamen we van Jessica Dehaes. 

TERUG