ANTWERPEN
OOST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD Real Elmos Herentals - Krijnen Malle  9 - 4  (7-2)
DATUM 29-09-2023  21:30
DOELPUNTEN 1' Dahmani 1-0, 4' Smets 2-0, 4' Caballero Orejuela 3-0, 7' Garrido 4-0, 8' Dahmani 5-0, 10' De Kerf 5-1, 11' Ludgero Carvalho Pino Lopes 6-1, 16' Garrido 7-1, 19' Elias 7-2, 27' Nyali 7-3, 28' Ter Linden 7-4, 32' Ludgero Carvalho Pino Lopes 8-4, 39' Dahmani 9-4
VERSLAG Na een eerder moeizame start van Elmos Herentals in de competitie lijkt de Futsal-trein in Herentals stilaan onder stoom te komen. Vrijdagavond ontvingen de batterij buitenlanders die de club rijk is Krijnen Malle voor een regelrechte derby. Met Krijnen en Van Lommel als sponsoren langs beide kanten werd in de tribunes hier en daar de ‘Keukenderby’ in de mond genomen. Benieuwd welke kasten de beste scharnieren in hun rangen hebben? Lees hieronder dan het verslag van een mooi avondje Futsal.
De Elmos-brigade kwam als een komeet uit de kleedkamer. Na amper 30 seconden wist Issam Dahmani het doel reeds te vinden. Een knal met zijn linker verdween onderaan de rechts van de keeper in doel. Meteen het sein voor de Elmosspelers om er een blitsend Futsal avondje van te maken. Nadat Nathan Smets de 2-0 binnentipt na vier minuten profiteert kapitein Ignacio van mistasten in de verdediging bij Malle: 3-0 na nog geen vijf minuten voetballen.
Er staan ondertussen al zo’n zeven minuten op de klok wanneer thuisgoalie Hula een eerste keer in actie moet schieten. De Tsjechische doelman ranselt een laag schot uit zijn doel en houdt zo zijn netten schoon. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg weet Garrido Franco de 4-0 binnen te prikken. Malle ondergaat en kan enkel kijken naar klasseflitsen die de thuisspelers op het veld laten zien. Een van die flitsen komt op naam van ster van de avond Dahmani. De Nederlander neemt een corner rechtstreeks op de slof fusilleert het doel van de bezoekende keeper. Een pegel recht in de bovenhoek is het resultaat. 5-0 verschijnt op het scherm en de Elmosfans in de tribunes genieten van hun geliefde ploeg.
Na elf minuten is het aan de bezoekers om een eerste keer de weg naar de netten te vinden. Na een corner weet bezoeker De Kerf de nul van het bord te wissen en voor de 5-1 te zorgen. Geen vuiltje aan de lucht voor Elmos Herentals en nog voor de rust zorgen eerst Ludgero voor de 6-1 en Franco, na samenspel met Smets, voor de 7-1. Vlak voor de pauze prikt Malle nog een keertje tegen en zog gaan de teams de kleedkamers in met een 7-2 ruststand.

De tweede brengt een pak minder doelpunten dan de eerste. Elmos Herentals leunt achteruit en laat de bezoekers beetje bij beetje in de wedstijd komen. Na 27 minuten staat het 7-3 en nog geen minuut later weten de bezoekers de thuisploeg toch de enige nervositeit te bezorgen met de 7-4. Elmos staat er bij momenten bij en kijkt ernaar. De bezoekers ruiken hun kans en zetten hoog druk wanneer de Herentalsenaren in balbezit zijn. Net wanneer de bezoekers een open kans op de 7-5 missen is het draaischijf Dahmani die na ene mooie actie op links de bal achteraan in de bovenhoek binnenlegt. Als een echte spits kopt Ludgero de bal achter de doellijn nog verder binnen, maar vanuit ons standpunt in de tribunes komt de goal op naam van de Nederlander Dahmani. 8-4 en bij Malle zakt de moed terug in de minivoetbalsloefjes weg. De wedstrijd kabbelt eerder rustig richting het einde en op twee minuten van het laatste fluitsignaal weet alweer Dahmani de oververdiende 9-4 einduitslag vast te leggen. Een mooi, oververdiend resultaat voor de Elmos Boys na een heerlijk avondje Futsal in Herentals.