ANTWERPEN
OOST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD La Squadra Mouscron - Real Elmos Herentals  3 - 4  (1-2)
DATUM 08-03-2024  21:30
DOELPUNTEN 2' Oliveira Herrera 0-1, 6' Diaoune 1-1, 17' Da Costa Dias 1-2, 21' Bouri B. 1-3, 28' x 2-3, 31' x 3-3, 37' Da Costa Dias 3-4
VERSLAG In het verre Henegouwen waren de spelers van REAL ELMOS HERENTALS vrijdagavond baas over de bal gedurende bijna de hele wedstrijd. De 3-4 zege was dan ook verdiend te noemen. Toch werd het in de loop van de tweede helft nog een tijdlang vrezen voor puntenverlies wanneer de massaal opgekomen Italo-Belgen hun ploeg uit het niets op gelijke stand zagen komen.

Een verplaatsing van maar liefst 160 kilometer voor de wielen op vrijdagavond voor REAL ELMOS HERENTALS. Met het bezoek aan La Squadra Mouscron stond dan ook de verste trip van het seizoen op de kalender. Een lange busreis richting een team dat in het klassement achter onze jongens staat. We waren op voorhand dan ook met niets minder tevreden dan met een overwinning en de bijhorende drie punten.

En dat lukte. REAL ELMOS HERENTALS nam vanaf de aftrap het heft in handen en kende het overgrote deel van het balbezit. Dat balbezit vertaalde zich al snel in een doelpunt. Na twee minuten voetballen werd een lekker uitgespeelde actie via een assist van Ludgero afgewerkt door Fabio Oliveira. De bezoekende fans die in de volgelopen tribunes plaatsgenomen hadden, konden een eerste keer rechtveren. De toon leek gezet en de bezoekers waren heer en meester in het spel, maar het waren de scheidsrechters die in het begin van de match weigerden mee te werken aan de zegetocht voor REAL ELMOS HERENTALS.

Met nog geen tien minuten spelen op de wedstrijdklok stond de foutenlast bij REAL ELMOS HERENTALS al op vijf stuks te blinken en kregen drie bezoekende spelers een gele kaart onder de neus geduwd. En dat terwijl er amper iets gebeurd was het veld. Ongeloof troef bij de Herentalse aanhang in de tribunes. Tussendoor had immers thuisspeler Diaoune de stand met een vrije trap terug in evenwicht gebracht. Alles te herdoen voor de Elmos-boys en dat met enige voorzichtigheid in het spel aangezien de hoge foutenlast.

De wedstijd valt tussen minuut 10 en 15 dan ook stil, de angst om te zwaar bestrafte fouten te maken overheerst bij onze spelers. Buiten enkele kleine kansjes is er weinig te beleven tussen de lijnen. In de tribunes houdt de jeugdige thuisaanhang de sfeer erin. Gezellig vertoeven trouwens daar in de sporthal vlak bij de grens met Frankrijk. Alle banken in de tribunes zijn ingenomen, waardoor verschillende aanwezigen hun achterste neerploffen op de trappen van de tribunes. Net zoals wij trouwens. Vanop dat trapje zien we plots Teka invallen. De Elmos-speler kwam de voorbije weken niet van de bank en kreeg in Moeskroen dan toch weer speelminuten.

In de achttiende minuut was het uitgerekend die Teka die aan de tweede paal plots de bal kon binnentikken en zo de bezoekers terug op voorsprong bracht. Met nog twee minuutjes voetballen tot de rust was het voor de spelers van coach Vanderlei de boodschap om de bal zoveel mogelijk in de rangen te houden en met die voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Iets waarin onze spelers zonder al te veel moeite slaagden.

Na een welverdiend pintje in de cafetaria voor de fans en enkele tactische richtlijnen van de technische staf voor hun spelers in de 'kabienekes' kwamen de Elmos-boys fris uit de catacomben van de sporthal het veld opgelopen. Amper terug aan de slag wist Bilal Bouri de bal laag in doel binnen te duwen en was de 1-3 voorsprong een feit. REAL ELMOS blijft baas in het spel en voetbalt kans na kans bij elkaar. Het is op dat moment de thuisdoelman die zich in de kijker speelt met tal van reddingen op onder meer schoten van Dahmani en Bilal. En dan duikt vanzelfsprekend die ene voetbalwet weer op: Kansen de nek omwringen aan de ene kant van het veld, dat betekent doelpunten maken aan de andere kant.

In minuut 28 wordt het zo 2-3 en La Squadra knokt zich weer in de match. Voor REAL ELMOS is het alle hens aan dek en jawel, op een tegenaanval is het weer de thuisploeg die de weg naar de netten weet te vinden. Van 1-3 naar 3-3 op amper 3 minuutjes voetballen en ei zo na stond La Squadra zelfs op voorsprong vlak na die gelijkmaker. Maar onze doelman Malosevac beslist daar anders over en pakt uit met een mooie redding. Oef!

Na de korte stormloop van de thuisploeg, die gelukkig net op tijd gaat liggen, nemen de Elmos-boys de match terug in handen. REAL ELMOS HERENTALS maakt duidelijk dat ze met een betere ploeg op de proppen komen vrijdagavond dan La Squadra. Op die kortstondige stormloop van de thuisploeg na dan. Alweer worden de kansen bij REAL ELMOS niet afgewerkt en blijft het nagelbijten. Tot samenspel tussen Dahmani en Teka de winning goal met zich meebrengt. Teka tikt netjes de 3-4 tegen de netten met nog een dikke twee minuten op de klok.

La Squadra zet alles op alles in de slotfase van de match en speelt met een vliegende keeper. Met die man minder situatie weten onze jongens wel raad en amper een kans wordt nog weggegeven. Het is seconde per seconde aftellen richting het einde. Pure spanning tot in de allerlaatste seconden van de match maar aan de 3-4 stand wordt niets meer gewijzigd. De broodnodige, maar oververdiende zege op bezoek in Henegouwen is een feit. En of we daar tevreden mee zijn!