NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Klein-Brabant Puurs - Real Noorderwijk  3-6 (2-2)
   
DATUM 21-12-2007 
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Na de stuntoverwinning vorige week bij leider Beringen zat de sfeer er helemaal in. Vol goede moed werd de partij bij de hekkensluiter uit de hoogste afdeling aangevat.

Na een kleine studieronde namen de bezoekers de wedstrijd in handen, speelden erg offensief maar vergaten dat op het hoogste niveau niet aanvallen maar verdedigen de kunst is.

Berkemus knutselde de meeste aanvallen in elkaar maar de eerste thuisaanval was wel raak, Dave Peeters zette zijn ploeg op 1 – 0. Even ongerustheid in de bezoekende rangen, niet voor lang echter want enig geklungel in de thuisdefensie en Tom Dams bracht Noorderwijk op 1 – 1. Opnieuw Dams na een één-twee met Nicolay en de 1 – 2 stond op het bord.

De eerste klassers werden wakker en namen eindelijk het heft in handen. Alle hens aan dek bij de bezoekers maar de verdediging hield stand, maar liet toch tegenscoren toen een bezoekende aanval werd gecounterd en de ruststand 2 – 2 werd. Na de pauze en de donderpreek van thuiscoach Rudy Proost leek er enige kentering te komen voor Klein Brabant, want de eerste minuten moesten de mannen van coach De Haes naar adem happen. Maar zijn verdediging staat dit seizoen uitstekend te spelen.

Even later zorgde de uit kwetsuur terugkerende Kim Nicolay voor nieuwe hoop op de Noorderwijkse banken met zijn eerste doelpunt in vele weken (2 – 3). En het ging alsmaar beter, want op pas van diezelfde Nicolay kon Troonbeeckx scoren (2 - 4). En de bezoekers gingen door, Andy Hermans en Nicolay tikten de thuisdefensie uit en Kim scoorde zijn tweede van de avond (2 – 5). En nog was het sprookje niet over voor de stuntploeg uit Herentals.

Trainer-speler Rudy Plompen liet thuiscoach Rudy Proost een poepje van eigen deeg ruiken. Twee seizoenen geleden door diezelfde coach nog als te oud voor eerste bij het restafval gezet en vrijdagvond één van de vele uitblinkers bij Berkemus. Noorderwijk mag nu dromen van een thuiswedstrijd in de 1/8 finale tegen Malle, Charleroi of Forcom Antwerpen.

Noorderwijk speelde met Nick Vandingenen, Kenny Crickard, Dave Troonbeeckx, Andy Hermans, Rudy Plompen, Tom Dams, Tim Wagemans, Nenad Stanic en Davy Derboven 

TERUG