NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVK Celtic Houthalen '94  9-10 nv (2-4)
   
DATUM 25-01-2008 
   
DOELPUNTEN 1’ en 6’ Muls 1-0 en 2-0, 9’ en 13’ Rossi 2-1 en 2-2, 14’ 10m. Van Treek 2-3, 20’ Bomboi 2-4, 23’ Lamkharrat 2-5, 23’ en 25’ Muls 3-5, 4-5 en 5-5, 32’ Dochez 6-5, 35’ Jacobs 7-5, 35’ Bollen 8-5, 36’ Antunez 6-6, 38’ 10m. Van Treek 8-7, 38’ Hechtermans 9-7, 39’ Bennassar 9-8 en 39’ 10m. Van Treek 9-9. Verlengingen: 48’ Pollaris 9-10. 
   
VERSLAG Celtic opnieuw bij de beste 8 van België in beklijvende thriller.

Gisterenavond werd er in een bomvolle, maar voor de gelegenheid véél te kleine sporthal Pibo te Tongeen een achtste finale betwist tussen zvc Pibo Tongeren en zvk Celtic Houthalen. Voor Pibo dé uitgesproken kans voor een tweede opeenvolgende stunt in de Beker, en voor Celtic dé uitgesproken kans om voor tweede opeenvolgend seizoen door te stoten tot de kwartfinale in diezelfde Beker. Als we dan eventjes terugkijken in de geschiedenisboeken, moeten we terug gaan tot het seizoen 1994-1995, jawel de alleereerste wedstrijd in de analen van Celtic Houthalen om een wedstrijd tegen Pibo Tongeren terug te vinden, toen nog voor de Beker van Limburg én gewonnen door Celtic met 5-8. Maar aangezien dit een eeuwigheid geleden is en er al héél wat is gebeurd ondertussen stonden we voor een moeilijke opdracht, aangezien Pibo in de zestiende finale zomaar eventjes eerste klasser ONU Seraing uit de Beker wipten. Vandaar de doodse stilte in de kleedkamer voor de wedstrijd, de spanning was er toen al te snijden. Bij Pibo Tongeren hadden ze er dan ook alles aan gedaan om de opgekomen supporters te plezieren, want de aftrap werd er gegeven door niemand minder dan kersvers gouden schoen Steven Defour en compaan Igor De Camargo.

De spanning was zodanig dat Celtic verkrampt door de zenuwen niet goed aan de wedstrijd begonnen. Pibo kwam met slechts vijf passes op voorsprong na de aftrap via Muls, 1-0. De zenuwen gierden door de zenuwen en zo kwam Pibo na 6' op 2-0, opnieuw via Muls. Celtic kwam dan meer en meer in de wedstrijd en toen plooide Pibo terug. En Celtic kon aansluiten via kapitein Rossi die hoog in doel knalde in de negende minuut. Celtic bleek de greep op de wedstrijd te krijgen en kwam langszij in de 13', opnieuw via Rossi. Dan begon voor Pibo de down, want Celtic kwam zowaar op voorsprong via Van Treek op 10m in de 14'. Pibo probeerde nog terug te komen, maar Bollen knalde de 10m tegen de dwarligger. Celtic kon de wedstrijd echter niet helemaal naar zijn hand zetten, want de paal en de deklat hielden Pibo van een grotere achterstand. Tot in de laatste minuut Bomboi de bal recupereerde en alleen op doelman Verjans afstevende. En jawel, de 2-4 ruststand stond op het scorebord.

Na de rust was het opnieuw Celtic dat nu de touwtjes in handen nam. Bomboi maakte de actie op links en probeerde de bal goed te leggen voor een schot in de 23', maar Lamkharrat dacht daar anders over en puntte de 2-5 tegen de netten. De Celtic aanhang zag het helemaal zitten. Maar Celtic verloor de pedalen, want op vrijschop in diezelfde speelminuut kwam Pibo terug op 3-5, via Muls. En het geloof keerde terug in de Tongerse rangen. Even later legde Muls de 4-5 knap door de benen van Bomboi en voorbij doelman Sacchini. Tongeren drukte nu Celtic helemaal van de kaart. Dochez legde in zijn eentje drie Celtic mannen in de wind, die Muls vergaten aan de 2e paal en hij schof Pibo terug op gelijke hoogte. Celtic verloor opnieuw de pedalen en kapitein Dochez bracht Pibo terug op voorsprong, 6-5 in de 32'. Celtic probeerde terug aan te vallen en het tij te doen keren. Maar het vergat daarbij de deuren achterin gesloten te houden. Jacobs verdubbelde op de counter dan de Tongerse voorsprong, 7-5. De Celtic aanhang werd terug stil en de Pibo aanhang weerklonk opnieuw door de sporthal. Celtic wilde echter niet onderdoen, maar ging opnieuw in de fout en Bollen brengt Tongeren op 8-5. Twee doelpunten in één speelminuut is teveel van het goede, maar geruststellend ? Neen, want Celtic pokerde door kapitein Rossi als vliegende doelman in de arena te gooien in een alles of niets poging om terug in de match te komen. En jawel, Pibo plooide terug en probeerde te verdedigen. Tevergeefs, want Celtic scoorde via Antunez-Perreira het geloof er terug in, 8-6. De spanning was te snijden en telkenmale er een ploeg op een doel afstevende werd het ijzig stil van spanning, waarna de ontladingen de sporthal deed daveren op zijn grondvesten. Maar Celtic bleef erin geloven en als Van Treek opnieuw aanzet voor een volgende 10m wordt het 8-7 met nog slechts 4' te spelen. Twee minuten later pompt Hechtermans Pibo opnieuw op een geruststellende 9-7. Rossi speelt dan als vliegende doelman Bennassar voor een tweede keer knap aan, hij devieerde hoog in doel. Celtic sluit terug aan met anderhalve minuut op de klok. En dan een derde 10m en opnieuw wordt Van treek van de bank gehaald door coach Karkaje, en jawel hoor. Van Treek blijft ijzig kalm onder de druk en brengt Celtic op een halve minuut voor het einde de bordjes weer op gelijke hoogte, 9-9. Van Treek mist nog een 10m, maar ook Jacobs mist voor Pibo nog een strafschop. We maken ons op voor 2x 5' verlenging.

In de eerste velenging van 5' komen beide ploegen tot enkele kansen, maar de zenuwen staan zo hoog, dat de afwerking nieet meer nauwkeurig kan verlopen. Rossi knalt nog maar eens tegen de paal, en doelman Sacchini pareert op een aanval van Pibo. In de tweede verlenging bleek Celtic de zenuwen beter onder controle. Een knappe aanval langs recht van Celtic werd bijna in doel gedevieerd door Tongeren, maar opnieuw de paal hield Pibo recht. Celtic kwam ook nog aan een 10m, maar nu knalde Van Treek hem net langs doel onder de turnbank. Was dit dé ommekeer? Neen, want Celtic bleef aanvallen en net na zo'n aanval poeierde Pollaris debal op doel. Deze wijkt af op een Tongers been en verdwijnt in de verste hoek in doel en dit met nog 1' te spelen. Pibo probeerde nog wat, maar Celtic consolideerde en hield het spel onder controleerde. Maar ref Bawin dacht daar anders over. Terwijl kapitein Rossi de bal in de hoek voor het doel van Pibo afschermende voor tweede Pibo spelers, kreeg Pibo een 10m toegewezen. Was ref Bawin uit op penalty's of wat ? Jacobs nam de bal, legde aan, maar knalde hem tegen de paal. Celtic speelde uit en was de winnaar in deze beklijvende thriller!!!

Celtic door naar de kwartfinales in de Bekre van België en helemaal niet onterecht. Al was Pibo toch wel de evenknie van Celtic in deze knappe cupmatch. Proficiat aan Pibo Tongeren voor de aangename organisatie en eveneens proficiat aan de Tongerse aanhang voor de sportieve aanmoedigingen voor uw ploeg. Hetzelfde geldt voor de Houthalense aanhang. Deze match had àlles om het futsal te promoten, twee sportieve ploegen die er voluit voor gingen. Twee supporterskampen die zich volledig achter hun ploeg zetten, zonder de tegenstrever te viseren. Deze wedstrijd zal nog lang nazinderen in eenieders gedachte die gisteren aanwezig was.

En voor onze jongens proficiat. Jullie gingen van de hel naar de hemel, dan weer terug naar de hel en uiteindelijk belandden jullie toch weer in de hemel. Jullie deden de naam van bekerploeg weer alle eer aan en hielpen zo de club voor de tweede maal in zijn geschiedenis belanden bij de acht beste ploegen van het land. Bedankt jongens voor deze fijne avond en iedereen die niet naar Tongeren waren afgereisd gisteren hadden het weeral maar eens mis !!!!! 

TERUG