NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD Krijnen Keukens Malle - ZVK Proost Lier  6-6 pen. 3-0 (3-1)
   
DATUM 29-02-2008 
   
DOELPUNTEN 05’ GESSNER 1-0, 08’ MOUSSAOUI 1-1, 15’ GOVERS 2-1, 16’ VAN BAVEL 3-1, 30’ LAENENS NORBERT 3-2, 32’ LABICHE 3-3, 35’ ZEROUAL 3-4, 38’ TOUKOUKI 4-4, 42’ NAALDEN 5-4, 48’ LABICHE ROMAIN 5-5, 49’ LABICHE ROMAIN 5-6, 50’ NAALDEN PAUL 6-6 
   
VERSLAG KK Malle ontving in de kwartfinale van de beker Proost Lier. Eerder dit seizoen won Malle al eens van Lier. Het was dus een haalbare kaart voor de thuisploeg. Bij winst gingen ze rechtstreeks door naar de halve finale. De winnaar zou het in de volgende ronde moeten opnemen tegen Chatelinau.

Lier kwam al vanaf de eerste minuut hoog druk zetten waardoor ze het voetballen bij Malle moeilijker maakten. Ondanks de druk wist Malle toch enkele kansen te creλren. Eerst trapte Toukouki de bal naast en later kreeg ook Van Bavel zijn kans maar hij kreeg de bal niet in doel. Naalden probeerde het dan eens vanuit de draai maar zijn verdediger was alert en verdedigde uit. In de vijfde minuut was het dan eindelijk raak voor Malle. Mooi combinatievoetbal lag aan de basis van een mooi doelpunt van Gessner. Maar drie minuten later, bij de eerste echte kans van Lier, stond het al weer gelijk. Moussaoui trapte van iets voorbij de middellijn. Maes zag te bal te laat komen en zag de bal achter hem in doel verdwijnen. Halverwege de eerste helft is Malle nog eens gevaarlijk. Azzimani kreeg de bal na een scherpe counter niet voorbij doelman Laenens. Nog in diezelfde minuut gaf diezelfde Azzimani een strakke voorzet maar Smaal kon er net zijn hoofd niet tegen zetten. Aan de overkant moest Maes 2 maal goed tussenkomen om een achterstand te vermijden. In de 12de minuut mocht Gessner alleen op doel afstormen maar de voet van Laenens hield voorlopig de 1-1 op het bord. Malle kwam goed weg nadat Maes 2 schoten van dichtbij kon stoppen. Malle bleef goed spelen en dat resulteerde in een doelpunt, Govers kon op aangeven van Toukouki de bal in de netten werken. 2-1. Eιn minuut later mocht Malle opnieuw juichen, ditmaal was Van Bavel die weer op aangeven van Toukouki scoorde. Zo kon Malle met een veilige 3-1 voorsprong de rust in gaan.

De tweede helft begon veelbelovend voor Malle. Reeds in de eerste minuut kwam Toukouki alleen voor doel, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. En ook Naalden wist het doel niet te vinden. Hij trapte in het zijnet. Aan de overkant moest Maes goed tussenkomen na balverlies van Gessner. Hij duwde een hard schot in hoekschop. In de 7de minuut werd een doelpunt afgekeurd van Lier nadat een onrechtstreekse vrije trap rechtstreeks in doel belandde. 2 minuten later kwam Malle in een 3-1-situatie, maar kon deze niet uitbuiten. Azzimani trapte op doelman Laenen. Op die fase kon Lier de aansluitingstreffer maken via doelman Laenen. Hij nam de bal mee tot aan de middellijn en kegelde de bal in de linkerbenedenhoek. En nog geen minuut later was daar de gelijkmaker al. Lamie kon na slecht verdedigen van Malle de 3-3 op het bord zetten. Malle blijkt even de kluts kwijt te zijn. Gelukkig hield Maes de thuisploeg recht met enkele goede reddingen. En het zat Malle ook niet echt meer mee, Smaal trapte op de deklat en Govers trapte vanuit de draaivolley naast. Van Bavel kreeg ook nog een goede kans. Hij stond oog in oog met Laenen maar Laenen kon redding brengen. 5 minuten voor tijd komt Malle onverdiend op een achterstand te staan. Nr 4 kon na balverlies van Gessner vrij binnen trappen. Malle geeft niet op en blijft gevaarlijk. Toukouki besluit eerst te zacht maar dan is er Van Bavel die toch weet te scoren. Beide ploegen hadden in de laatste minuut nog de kans om de wedstrijd te beslissen maar lieten het na om te scoren. Zo konden we ons opmaken voor de verlengingen.

Hierin was Malle duidelijk beter. Het leek nog frisser en was veel gevaarlijker in de acties. De eerste kans werd nog gemist door Azzimani maar bij de 2de was het raak. Naalden trapte de bal zeer mooi onderkant lat voorbij doelman laenen. En ook in de 2de verlengen was Malle beter. Toukouki liet het 2 keer na om te scoren en ook Van Bavel mistte. Dan kreeg Malle het deksel op de neus. Het kreeg 2 doelpunten te slikken in 1 minuut. 2 keer was het Labie die het leer voorbij doelman Maes schieten. Gelukkig kon Naalden de dik verdiende gelijkmaker in de laatste minuut nog maken. Strafschoppen waren onvermijdbaar.

Bij de strafschoppen onderscheidde Maes zich van de andere doelman. De 3 strafschoppen die door Lier getrapt werden, werden allemaal door Maes gestopt. Malle daarentegen scoorde ze alledrie. Hierdoor kon Malle doorstoten naar de halve finale van de beker.

Malle was de betere ploeg en hebben dus een verdiende overwinning beet. De mentaliteit bij de jongens zat goed en ze geloofden er allemaal in. Het feest in Malle kon beginnen. 

TERUG