NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Wezel - Albo Lichtaart  6-4 (3-2)
   
DATUM 02-12-2005 
   
DOELPUNTEN 1-0 Kodalci, 2-0 Smaal, 3-0 Frédérick, 3-1 Robeets, 3-2 Robeets, 4-2 Naalden, 4-3 Verwaest, 5-3 Duric, 5-4 Robeets, 6-4 Duric 
   
VERSLAG Een mak Albo, in extremis zonder de gekwetste Yachou, liet zich gewillig overdonderen door Wezel dat al snel de toon zette en twee mooie kansen creëerde. Kodalci kreeg veel tijd en ruimte aangeboden zodat het geen kunstje was om de openingsgoals te scoren, 1-0 . Een kleine tegenprik van Luyckx was het enige dat Albo in de beginfase kon later noteren.

Wezel verdubbelde de score na een schot van Naalden op de paal waarmee de andere Nederlander Smaal in de rebound wel raad wist, 2-0. Wezel speelde kort op de man en scheidsrechter Van Der Heyden deelde daarvoor regelmatig een blauwe kaart uit, iets wat uiteindelijk wel belangrijk zou blijken. Dat Jansen in het Albo-doel veel werk kreeg te verwerken, was logisch maar zijn collega aan de overkant moest ook alert zijn bij een knappe poging van Verwaest. Een fel gecontesteerde fase rond het kwartier zette kwaad bloed bij de bezoekers. Na een verwarde fase voor doel ging de bal, na een puntertje van Frédérick, via het lichaam van doelman Janssen richting doellijn en ondanks de ultieme grabbel valideerde de scheidsrechter de goal, 3-0. Op de Albo-filmbeelden leek de bal niet helemaal over de lijn te zijn en dus was het geen geldig doel. In de slotminuten leverden de blauwe kaarten nog enige spektakel op want beide teams mochten enkele keren aanleggen. Wezel mistte er twee, bij Albo mistte Verwaest de eerste en trapte Robeets er twee in de kruising zodat de ruststand op 3-2 kwam te staan.

Na de herneming probeerde Wezel het met enkele verre schoten maar deze gingen hoog over doel. Een nieuwe knal van Naalden door de muur op vrije trap had wel succes en betekende de 4-2 voor Wezel. Wezel vergat door te drukken waardoor de Albo’s de kans kregen om aan te klampen. Een counter van Wouters en Robeets werd net niet afgerond door Luyckx maar wanneer deze laatste zijn schot afgeweerd zag door Lemmens was Verwaest wel ter plekke om de aansluitingstreffer op het bord te zetten, 4-3. Bij Wezel leek het spelpeil iets zakken en verliepen de acties wat te overhaast maar ondanks dit konden ze via Almir Duric toch terug uitlopen tot 5-3 In de slotfase bleef het spannend omdat Wezel niet voorbij Janssen geraakte en een verbeten Albo stilaan wat kwam dreigen. Robeets knalde na een assist van Hassounfi de 5-4 binnen en ineens was er weer hoop bij de Albo’s. Pech was er dan voor Verwaest die een vrije trap pardoes op de kruising knalde. In de slotfase werden er vele risico’s genomen achteraan bij de Albo en dit werd door Duric afgestraft. Hij lobte de bal van ver over Janssen en deze zag de val via beide palen over de doellijn zag belanden, 6-4. Al bij al een verdiende overwinning, maar makkelijk was het zeker niet.

Kern ZVK Wezel: Lemmens, De Vocht, Vande Poel, Mallants, Vanderperre, Kodalci, Vanderlinden, Naalden, Smaal, Duric, Frédérick, Maes

Kern Albo Lichtaart: Janssen, Yachou, Verwaest, Hassounfi, Robeets, Luyckx, Raiss, Van de Water, Wouters, Swerts

Scheidsrechter: Van Der Heyden Eric 

TERUG