NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
 HISTORIEK BEKERS
BELGIE
ANTWERPEN
BRABANT
HENEGOUWEN
LUIK
LIMBURG
LUXEMBURG
NAMEN
OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO
 VERSLAG

WEDSTRIJD Forcom Antwerpen 2000 (1) - Futsal Hasselt (1)  9-6 nv (2-1)
   
DATUM 24-03-2006 
   
DOELPUNTEN 4' Bali (1-0); 5' El Haoual I. (2-0); 15' Ngarigota (2-1); 23' Ngarigota (2-2); 27' ? (3-2); 30' Makhoukhi (3-3); 32' El Haoual S. (3-4); 34' Yachou (3-5); 35' Zico (4-5); 38' Gessner (5-5); 42' Zico (6-5); 44' Ngarigota (6-6); 47' Bali (7-6); 48' Bachar (8-6); 49' Bachar (9-6) 
   
VERSLAG Hasselt is fier op de prestatie die het team vrijdagavond neerzette in het Rooi.

Het grote Forcom liet er voor de wedstrijd géén twijfel over bestaan. Een goed gevulde VIP met CSC LidX als vaste genodigde en een collega die als examinandus héél wat later verscheen.

De ontvangst van de scheidsrechters loopt op die manier als een trein. Kritiek? Maar néén, hoe zouden we durven?

Hasselt beperkt in zijn mogelijkheden bood zich in het Rooi met een groot hart aan. Forcom zou moeten bewijzen het waard te zijn de halve finale te bereiken en dan Charleroi te gaan uitschakelen om zo de finale in Lommel te spelen tegen normaliter stadsgenoot Borgerhout. Wat zegde die predikant ook weer? I had a dream! En hou die droom ook vast.

In Limburg zingen we dan van “weldra zien we elkaar weer”.

Voor het meegereisd Hasselts legioen kon de avond niet meer stuk want na de reguliere speeltijd stond het 5 – 5. En wie nog objectief kon zijn moest toegeven dat Futsal Hasselt op punten de wedstrijd diende te winnen. Van heel de competitie werd Forcom zo nog nietde lesgelezen als door ons sterk beperkt Futsal Hasselt.

Hasselt met vijf valide veldspelers tegenover acht bij Forcom liep schijnbaar na 5 minuten speeltijd achter de feiten aan.

Bali mocht een tenditieus toegekende vrijschop door de Hasseltse tweemansmuur binnenschieten. Tenditieus omdat Bali protesterend na op reglementaire wijze van de bal gezet zijnde toch van UEFA- ster Waroux een vrijschop meekreeg en het zou niet de laatste van de avond zijn. Het wordt al lang niet meer genomen dat effectieve blunders mogen gesignaleerd worden.

En uw verslaggever wordt er zelfs niet meer kwaad om. Het helpt toch géén bal.

De openingstreffer kreeg binnen de minuut een verlengstuk wanneer El Haoual van Forcom El Haoual van Futsal Hasselt te grazen nam en Forcom zogezegd vroegtijdig in de zetel zette.

Maar dan kwam Futsal Hasselt. En hoe? In de 15de minuut dwong Samir El Haoual sterk reagerend Vandenbrande er toe in te grijpen. Hij loste de bal en stevige Joey Ngarigota scoorde de aansluitingstreffer. Met véél geluk ging Forcom de rust in met een 2 – 1 voorsprong. Want een pisnijdig reagerende Gessner mocht met de gratie en zalving van Waroux zijn doodsschoppen uitdelen. Bestaat er ook iets wat men psychologisch preventieve arbitrage noemt? Blijkbaar nog niet ontdekt. Het is zondermeer duidelijk dat het verschil deze avond door Kurt Gessner gebracht werd. Laat er geen twijfel over bestaan dat Kurt een grote clubspeler is, die wel in te grote mate met de hulp van de “onpartijdigen” ongestraft bot mag vieren.

De start van de tweede helft was zonder meer van hoog Hasselts niveau. Verder dan de gelijkmaker via alweer >Joey geraakte Hasselt niet. Forcom onderging de Hasseltse dominantie, wachtte clever op een foutje en in plaats van een méér dan verdiende 2 – 3, 2 – 4 werd het 3 – 2. Dan brak het moment aan van Samir Makhoukhi, die een listig genomen corner van Samir El Haoual genadeloos in de winkelhaak trapte. 3 – 3 en de sfeer in de zaal steeg naar zenith. Hasselt rook bloed. Forcom ging aan het zwalpen en in no time liep Hasselt kundig uit tot 3 – 4 via Samir El Haoual en 3 – 5 via Rachid Yachou, die zich geleidelijkaan meer en meer in de gunst speelt van de Hasseltse aanhang.

Spijtig dat na dit demonstratieve overwicht het Hasselts bobijntje op geraakte.

Met nog 5’ effectieve speeltijd te gaan mocht Zico de 4 – 5 scoren en bracht Gessner 2 ‘ voor tijd Forcom terug op gelijke hoogte.

En daar waren dan de 2 x 5 minuten verlengingen waar Zico tekende voor de 6 – 5 maar tot consternatie en ongeloof onze Joey de 6 – 6 op het bord bracht.

En dan begon de moeheid echt te spelen.

Wie van vermoeidheid over een thuisspeler viel kreeg minstens blauw en zelfs geel. Een thuisspeler die een Hasseltse tegenaanval foutief afbrak mocht de tegenaanval opzetten, Bali bedienen, die dit met “volle hand” mocht aannemen en zo de 7 – 6 scoren.

En inderdaad toen was de Hasseltse pîjp helemaal leeg. Karim Bachar mocht eindelijk ook de 8 en de 9 – 6 scoren. En ja er was gefloten in het eindsignaal tegen Hasselt zodat Waroux er op stond via een 10 meter de score door diezelfde Bachar te laten leggen op 10 – 6. Karim werd gestopt door Pans en na 5 verder onnodige seconden werd er toch afgefloten.

Géén rancune naar niemand. Duidelijk na deze avond is het feit dat dit Futsal Hasselt leeft en zeker zijn plaats verdient in de linkerkolom helft van de competitie. En zeggen dat de wedstrijd van deze avond op vrijdag 21 april in de Alverberg een replay maar dan voor de competitie zal kennen. Hopelijk wordt het dan nog een “hete” lenteavond.

Jos Pans 

TERUG