NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - United '76 Schoten  6 - 5  (2-3)
   
DATUM 04-02-2011  21:20
   
DOELPUNTEN 8’ 0-1 JACOBS Benny, 12’ 0-2 AMAJOUD Nordin, 16’ 0-3 JACOBS Benny, 17’ 1-3 BOMBOI Sandro, 20’ 2-3 BOMBOI Sandro, 23’ 2-4 ABDOURI Youssef, 24’ 2-5 SCHUERWEGHS Kenny, 25’ 3-5 ABIDAR Adil, 30’ 4-5 HUYUK Mustafa 34’ 5-5 ACHADOUD Omar, 36’ 6-5 SALMY Nordin (10m) 
   
VERSLAG Gisteren kwam Schoten op bezoek. Ondanks hun plaats in de buurt van de degradatie en de makkelijke zege in Schoten in de heenronde kon Celtic toch maar beter uit zijn doppen kijken. Want je kent het verhaal van de gebeten hond…. Celtic kwam het best uit de kleedkamers, maar keek bij de eerste counter op een 0-1 wanneer Jacobs alleen gelaten wordt aan de 2e paal. Vier minuten later is het wederom Schoten dat scoort wanneer Amajoud een uitgetikte goal kan netten, 0-2. Nog eens 4’ later kan Schoten Celtic nogmaals uit verband spelen en kan Jacobs de 0-3 scoren. Celtic probeert dan het tij te keren en Bomboi lukt een minuutje na de 0-3 erin om de terugleggertje van Nejjar binnen te punteren, 1-3. Celtic speelt nu power play en in de 20’ is het opnieuw raak wanneer Bomboi een schot van Nejjar via Jacobs in doel devieert, 2-3.

Na de pauze gaat Celtic op zoek naar eerherstel. Maar wanneer Bomboi onderuit wordt gehaald, laat Schoten zijn slechtste kant zien tot nog toe en blijft het gewoon met een mannetje meer doorspelen. Tot overmaat van ramp scoort Abdouri nog ook, 2-4. Schoten grijnst en die grijns wordt nog groter als Schuerweghs de mooiste van de avond kan binnen lobben in de 24’ en zo de marge opnieuw naar 3 doelpunten brengt, 2-5. Doch Celtic bijt terug en Abidar schiet een minuutje later alweer de 3-5 in het dak van het doel. Schoten moet vaak foutjes maken en kijkt al snel tegen 5 fouten aan. Dit resulteert in de 26’ tot een 10m voor Celtic die door Salmy op de paal geknald wordt. Halfweg de tweede helft recupereert Abidar en geeft de bal mee in de loop van Huyuk die knap afwerkt en zo Celtic opnieuw doet aansluiten. Celtic drukt Schoten nu helemaal weg en moet toch ook uitkijken met de fouten. In de 33’ kan Amajoud niet de voorsprong uitbuiten en in de 34’ scoort Achadoud een bal in de kluts tot 5-5 gelijk. Een minuutje later krijgt Schoten opnieuw een 10m, maar nu kan Schuerweghs ook niet scoren. In de 36’ opnieuw een 10m voor Celtic en Salmy scoort, 6-5. Schoten komt nu drukken en hoog storen en 2’ voor tijd krijgen we een k…-bal van Salmy, waardoor Bomboi aan de noodrem moet. Tweede geel en dus rood voor Bomboi en daar boven op nog een 10m voor Schoten. Maar ook Abdouri kan niet voorbij Heilmann vanop de 10m stip. Even later opnieuw een 10m, nu door Huyuk op doelman Lambrechts geschoten.

Al bij al wint Celtic toch verdiend, maar het was een nipte zege in een wedstrijd waarbij opnieuw de arbitrage in vraag moet worden gesteld. Dhr Vande Moortel komt speciaal over van Gent alsjeblieft om gewoon niet te fluiten wat hij ziet…. Een loepzuivere strafschop op Abidar en ontelbare fouten niet gefloten. Awel als ik niet eerlijk kan zijn, blijf ik thuis in mijne zetel zitten. Maar goed, volgende week trekken we naar Beyne, terug mét El Ouadi, voor het eerst mét Duric, maar wél zonder de geschorste Bomboi. De top 3 wint en dus verandert er niets aan de tussenstand boven in de rangschikking. 

TERUG