NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Sahin 05 Hasselt  4 - 10  
   
DATUM 15-02-2008  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Celtic doet autoritaire leiders even bibberen !!!!

Met de komst van de leiders in de competitie Sahin Sport Hasselt was Celtic gebrand op nog eens een stunt. Rossi keerde terug uit schorsing. Ook Lamkharrat vervolledigde de groep. In extremis haakte Pollaris af en werd hij vervangen door Van Treek.

De wedstrijd begon vrij gesloten en beide ploegen tasten eventjes af. Celtic wilde de leiders niet laten voetballen, maar ging zelf in de aanval en met succes. In de 4’ speelde Meykens knap diep in op Bomboi, die zo alleen voor doelman Bonné opdook en jawel, 1-0. Lang duurde de glorie niet, want een minuutje later werd Duric S vergeten aan de 2e paal en de bordjes stonden alweer gelijk. Celtic was meteen ook van de kaart, want na het passeren speelde Rossi zeer zwak in hetgeen een nieuwe kans opleverde voor Hasselt, maar de bezoekers vergeten af te werken. Hasselt was meteen vertrokken onder impuls van de gebroeders Duric. Zo kon Duric A. 2x knap uithalen vanuit de 2e lijn, telkenmale uit het zicht van doelman Sacchini die bijgevolg zelfs geen reactie in huis had om de bal uit zijn doel te houden. Maar het stond wel 1-3. Celtic verloor de pedalen en kon zijn intenties niet hard maken tegen een verbeten Hasselt. Zo dook opnieuw Duric S. Allen voor doelman Sacchini, die nu een blitse parade in huis had om erger te voorkomen. Even later leed een overhaaste Rossi opnieuw balverlies en na een knap één-tweetje werkte Yilmaz knap af, 1-4. En de malaise werd nog erger voor Celtic, want in de 13’ werkte Kodalci knap af en stond het 1-5. En dan kwam het keerpunt in de wedstrijd, wanneer Bennassar flauw valt op de spelersbank en de wedstrijd even wordt stilgelegd. En meteen had doelman Bonné alle moeite van de wereld om een punter van rossi uit zijn doel te houden. De wedstrijd ging echt wel snel op en neer en de nodige fouten stapelden zich op. In de 14’ stopt Meykens Yilmaz foutief af en wordt bedacht met geel. Een eerste 10m voor Hasselt, die genomen wordt door Duric A. Maar Sacchini houdt zijn doel schoon. Doch de slecht fluitende Schrijvers ziet Meykens te vroeg vertrekken, en om de een of andere reden mocht die met een 2e gele kaart zich gaan douchen. De 10m wordt opnieuw genomen door Duric A., maar nu knalde hij ver naast. Maar ook Hasselt kon de foutenlast niet naast zich neerleggen en Celtic krijgt en eerste 10m. Van Treek knalt hem net naast. Een minuutje later echter mag Van Treek het opnieuw proberen vanop de 10m stip en nu zet hij de 2-5 op het scorebord.

Na de rust keerde Hasselt scherp uit de kleedkamers, want in de 21’ kon de knap spelende Yilmaz voor 2-6 optekenen, opnieuw met een schot vanuit de 2e, waarbij doelman Sacchini op de verkeerde voet stond. Maar ook Celtic wilde er nog een wedstrijd van maken en een minuutje later dook de zéér knap spelende Tunckurt op aan de 2e paal en stond het alweer 3-6. Celtic wilde pressen, maar lietde gaten vallen achterin en zo kon Duric S. alweer snel de score opdrijven op aangeven van Yilmaz, 3-7. En toch speelde Celtic niet onaardig tegen de leiders in de competitie en het ging echt wel zeer snel op en neer. Het was dan ook een knap doelpunt van Rossi die voor 4-7 kon zorgen. Hasselt was even van de kaart, want een minuutje later trof Bomboi ongelukkig de paal. Hasselt beefde, maar kon standhouden tegen de beuken van Celtic. En Hasselt kende een blitse 34’ wanneer Duric M en Yilmaz konden scoren, 4-9. En opnieuw liet de foutenlast zich gelden, mede door een zeer zwakke leiding van ref Schrijvers. Zo kreeg Durc M. Dé uitgesproken kans vanop de 10m stip, maar Sacchini keepte behoorlijk en voorkwam erger. Ook Celtic kreeg een 10m, die zeer goed werd geschoten door Van Treek, maar ook Bonné hield zijn netten zuiver. Een Celtic wilde absoluut milderen, maar in de 38’ vergat Lamkharrat de alleenstaande Van Treek aan de 2e paal. Hij ging voor eigen gewin, maar trapte de bal in het zijnet. Hasselt kreeg nog een 10m, maar ook Duric S. kon Sacchini niet van zijn troon afstoten. En bij de volgende aanval vergeet Lamkharrat opnieuw af te werken nadat die nochthans knap doelman Bonné uitspeelde. Hasselt krijgt opnieuw een 10m, wanneer een zoveelste aanval volgens ref Schrijvers foutief werd afgestopt door Bennassar. Nu kreeg Bonné de kans om de 10m om te zetten, maar Sacchini hield ook nu de netten zuiver. En een minuutje voor affluiten kon Van Treek het nog eens proberen vanop de 10m stip, maar opnieuw hield Bonné hem met de voet tegen, zodat de score niet meer veranderde.

Een bewogen topper met de nodige animo en waarbij het tomeloze intitiatief van de thuisploeg de nek werd omgewrongen door teveel weggevertjes achterin. Deze weggevertjes werden koel afgemaakt door Hasselt, dat daarmee bewijst niet voor niets aan de leiding van het klassement te staan. Domper op het geheel was het uitermate zwak fluiten van scheidsrechter Schrijvers, die in de toekomst misschien beter wat valium neemt als hij weet dat er een controleur in de tribune zit. Scheidsrechter Van Der Heyden daarentegen floot behoorlijk. De Hasseltse aanhang liet zich knap gelden voor hun ploeg, al staat een beetje meer respect voor de tegenpartij hen niet slecht, want ook hun uitlatingen naar onze spelers toe waren vaak beneden het vriespunt, en dŕt is een kampioenenploeg onwaardig. Rest mij nog een pluim te geven aan onze youngsters die zich meer dan behoorlijk hebben kunnen tonen in deze beladen wedstrijd.

Met sportieve groeten,

Frank Claes, PR, vzw Celtic Houthalen '94 

TERUG