NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Luchtbal Ekeren '76 - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 8  
   
DATUM 18-01-2008  21:30
   
DOELPUNTEN 0-1 BOMBOI SANDRO, 0-2 ROSSI VINCENZO, 1-2 EL FIKRI ADAM (10m), 1-3 BENNASSAR FOUAD, 1-4 ROSSI VINCENZO, 2-4 EL FIKRI ADAM (10m), 2-5 VAN TREEK SONNY, 3-5 VAN BRUSSELEN TIMOTHY, 4-5 EL FIKRI ADAM, 4-6 LAMKHARRAT RACHID, 4-7 ROSSI VINCENZO, 4-8 EL GHAMARTI OUNNASS 
   
VERSLAG CELTIC WINT BELANGRIJKE 6PT MATCH

Met het nipte verlies vorige week thuis tegen Ougrée, moest er gisteren gewonnen worden in Ekeren om niet ook in de degradatiezone te belanden. Het gelijkspel afgelopen maandag in een oefenduel tegen grote broer F.P. Houthalen-Genk gaf het geloof in puntengewin echter een grote boost en onze jongens waren gemotiveerd om het verlies in de seizoensopener recht te zetten. Celtic moest de trip naar Ekeren maken zonder de geschorste Tunckurt en de nog steeds gekwetste Porco, maar zag Antunez-Perreira terugkomen uit schorsing en Pollaris was ook van zijn buikgriep verlost. Ook Van Treek is beter en beter op gang bij de beloften en zag dit opnieuw beloond met een cap. Bij Ekeren ontbrak sterkhouder én kapitein Danny Jacobs op het appél die zijn schorsing uitzat.

Celtic begon dan ook gedreven aan de wedstrijd en nam meteen het heft in handen. Ekeren, dat stilletjes aan het degradatievoetbal in de ploeg geslopen krijgt, kon niet meteeen een antwoord geven op het knappe spel van de bezoekers. De thuisploeg werd dan ook bijna de hele eerste helft van het veld gespeeld en mocht bij de rust nog van geluk spreken dat Celtic het maar al te vaak liet afweten in de afwerking. Zo moesten vooral Bomboi en Lamkharrat even nakijken of de schoenen wel aan de juiste voeten hingen. Het was dan ook Celtic dat de score opende via topschutter Bomboi. En Celtic drukte door, verdubbelde de score daarna via kapitein Rossi. Vooral na vorige week speelt hij met een pak vertrouwen en dan lukt ook wel alles wat je probeert natuurlijk. Ekeren kon opnieuw aansluiten via El Fikri vanop 10m. Celtic was echter niet aangeslagen en speelde opnieuw wrank en vrij. Het scoorde de 1-3 via “Ice Cube” Bennassar. Ekeren wilde nog wel weerwerk bieden, maar kon geen vuist meer maken. Celtic sloeg de bovenhand liep uit tot 1-4 via Rossi. Opnieuw kon Ekeren een 10m verzilveren en milderen tot 2-4, via opnieuw El Fikri. Nog voor de rust maakte Van Treek en 2-5 van en bedankte zo coach Karkaje voor zijn cap.

Na de rust kwam Ekeren verbeten uit de kleedkamer. In een alles of niets poging kwam het opnieuw terug via Van Brusselen en El Fikri tot 4-5. En toen was er geen sprake meer van fair voetbal en ging het op het randje van het “vuile” af. Logisch als het geloof er terug in komt en je voor stuk tegen de onmacht wil opboksen. Celtic liet zich echter niet doen en scoorde dan een zéér belangrijk en verlossend doelpunt via de kwieke Lamkharrat. Dé doodssteek voor Ekeren, want snel scoorde nog een keer via Rossi. Daarna keerde de fair play terug in de wedstrijd en zag Ekeren de bui opnieuw hangen. Helemaal op het einde van de wedstrijd kapte El Ghamarti nog Da Cruz Pina uit en legde de 4-8 eindscore in doel.

Uiteindelijk een belangrijke overwinning voor Celtic dat nu opnieuw dichter bij de brede middenmoot kan komen

Voor ZVK CELTIC HOUTHALEN ‘94
2. ANTUNEZ – PERREIRA MICHAEL
3. POLLARIS PETER
4. MEYKENS KRISTOF
6. BOMBOI SANDRO
8. ROSSI VINCENZO
9. LAMKHARRAT RACHID
14. BENNASSAR FOUAD
16. SACCHINI CARLO
21. VAN TREEK SONNY
22. EL GHAMARTI OUNNASS
23. AYDIN MUHAMED ALI

Voor LUCHTBAL EKEREN
1. DA CRUZ PINA DANIEL
3. STRUYF WERNER
5. DE COSTER PETER
6. BEN SAID YOUSSEF
7. EL FIKRI ADAM
8. VAN BRUSSELEN TIMOTHY
9. SOMERS GUY
13. ASSADIKI AYOUB
14. BOVEE GREGORY
15. DIHAY ABDELALI 

TERUG