NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Selis Houthalen 94 - Caffe Pino R.P. Ans  5 - 5  (1-2)
   
DATUM 03-03-2006  21:00
   
DOELPUNTEN 1 - 0 6' Maes Peter, 1 - 1 11' Battaglia Piero , 1 - 2 13' Cubedo Sébastien , 1 - 3 21' Cusumano Romuald , 1 - 4 28' Battaglia Piero , 2 - 4 29' Bomboi Sandro , 3 - 4 32' Salmy Nordin , 3 - 5 37' Castillo - Morillo Kevin , 4 - 5 38' Salmy Nordin , 5 - 5 40' Vescera Oronzo 
   
VERSLAG Met de komst van Caffé R.P. Ans moeten we nog steeds pijnlijk terugdenken aan het 6-3 verlies in de heenronde, nadat we een 1-3 ruststand gewoonweg uit handen gaven. Dus waren we op revanche uit gisteren. Anderzijds lagen misschien de veel te zware cijfers van afgelopen week nog op de maag. In ieder geval begon Houthalen gretig aan de wedstrijd tegen de snelle mannen van Ans. De kansjes kwamen ook al vrij vlug in de wedstrijd en wel langs beide kanten. Het was dan ook in de 6' dat Houthalen op voorsprong kwam via een uitgespeelde kans van Peter Maes. Maar dan kwam er een andere gemoedstoestand in de ploeg. En Houthalen verloor de controle over de wedstrijd en ook de beleving van het spelletje. Ans daarentegen begon erin te geloven. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat Battaglia gelijk scoorde in de 11', nadat die eventjes voordien een gele kaart kreeg toebediend. En bij Houthalen liep het niet zoals gewoonlijk. Heel stroef in de passen, als die er al kwamen en veel te egoistisch in de opbouw van het spel. En dan kun je ook veel fouten verwachten, want als het niet lukt, krijg je automatisch ook de vele fouten en Houthalen stond reeds na halfweg de eerste helft op 5 fouten. In de 13' zorgde dit voor een eerste 10m voor Ans, die Sabastien Cubedo van de bank haalde en hem Ans op voorsprong liet schieten. Maar door de gedrevenheid kon ook Ans de nodige fouten niet verbergen en ook Houthalen kreeg zijn 10m, die nu tegen de paal getrapt werd door Nordin Salmy. Even later kon Jeffrey Nelis zijn 10m proberen, maar besloot die op doelman Knoppersen en dat zorgde voor een een 1-2 ruststand.

Na de rust kwam Houthalen gebeten uit de kleedkamer en vooral in Vincenzo Rossi zag het de foutenlast opnieuw de lucht in vliegen. Tot overmaat van ramp en frustatie kon Ans de voorsprong verdubbelen via Romuald Cusumano op vrije schop in de eerste minuut na de rust. En de frustratie bij Houthalen keerde hoog tij. De spelers begonnen op elkaars kap te zitten en vergaten daarbij vaak zelf hun ding te doen tussen de lijnen. Door die frustratie kreeg Houthalen al vrij vlug 5 blauwe kaarten achter zijn naam te staan en kreeg Vescera een gele kaart voor protest. Daardoor schuwde Houthalen bijna elk duel en mist Oronzo Vescera volgende week de wedstrijd tegen Lier. Ans gebruikte dan maar zijn snelle jongens om uit te breken en via Piero Battaglia op 1-4 te komen. Van kwaad naar erger zou mens zo denken, maar dan kreeg Houthalen uiteindelijk toch de knop omgedraaid en kon het via Sandro Bomboi en een bedrijvige Hamed Bennassar dan toch enkele mooie kansjes bij mekaar voetballen. Op een zeer mooi uitgespeelde kans trapte Sandro Bomboi in de 29' nieuwe hoop in de ploeg. Een minuutje later rolde diezelfde Bomboi nog de flank op en deed Piero Battaglia aan de noodrem trekken. Die werd met een 2e gele kaart van het veld gestuurd en Houthalen begon vanaf dan aan het betere werk. Al moest Houthalen wel een 10m toestaan, maar Ans kon die niet verzilveren. Houthalen daarentegen kreeg nu wel vaker die uitgespeelde kans en Nordin Salmy kon de aansluitingstreffer scoren in de 32'. Houthalen preste Ans tot tegen eigen doel en moest vervolgens uitkijken met de vlijmscherpe counters die Ans in huis heeft. Op zo'n counter stak Kevin Castillo Morillo de Houthalense verdediger Vincenzo Rossi in zijn achterzak en puntte de 3-5 op het scorebord in de 37'. En opnieuw kreeg Houthalen een 10m aangesmeerd door ref Belghiti - Hassani die een aanvallende fout zag tot eenieders verbazing. En opnieuw lukte het Ans niet om de overwinning veilig te stellen. Houthalen ging dan maar opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer nu met vliegende doelman Jeffrey Nelis, maar Rossi besloot op de paal. In de 38' lukte Nordin Salmy dan toch in zijn opzet om de aansluiting te forceren voorbij doelman Knoppersen. Houthalen greep Ans bij de keel in die laatste 2', maar moest wachten tot in de allerlaatste minuut, vooraleer Oronzo Vescera Houthalen langszij bracht. Uiteindelijk mag Ans nog zeer blij zijn dat Hamed Bennassar op slechts 10" voor affluiten op de paal besloot toen die alleen op Knoppersen afging. Welnu, de eerlijkheid gebioed mij te zeggen dat dàt nu net van het goede teveel zou geweest zijn !!!!

Enfin, opnieuw hebben we niet verloren in eigen huis in deze competitie en dat geeft ons vertrouwen om volgende week Lier in bedwing te houden. Vergeet niet dat we in Lier met 5-2 naar huis werden gespeeld. Ben eens benieuwd. Salut...... et à la prochaine !!! 

TERUG